Home - Bitcoin - Bitcoin Miners Bullish als netwerkmoeilijkheid bereikt een nieuwe piek, maar de inkomsten nemen een hit.

Bitcoin Miners Bullish als netwerkmoeilijkheid bereikt een nieuwe piek, maar de inkomsten nemen een hit.

Posted on 24. August 2020 in Bitcoin

De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw maakt een positieve aanpassing van 3,6% om een recordhoogte van 17,6 biljoen te bereiken. In combinatie met de toenemende hasjkracht in de mijnbouw heeft dit geleid tot een daling van de inkomsten van de mijnwerkers.

Bitcoin mijnbouw is nog nooit zo moeilijk geweest.

Vandaag de dag is de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw met 3,6% gestegen tot een recordhoogte van 17,6 biljoen. Dit was te verwachten, aangezien de hasjsnelheid van het netwerk recentelijk ook een ATH heeft bereikt.

Het hashpercentage nam vorige week af nadat de overstromingen in China de bitcoinemijnbouw in het land hadden getroffen. Sindsdien is het ook teruggevallen tot 120 Eth/s.

Maar een sprong in zowel de moeilijkheidsgraad van de aanpassing als van de hasjstroom in de mijnbouw heeft geleid tot een daling van de inkomsten van de mijnwerkers, merkt F2Pool op, een van de belangrijkste bassins voor bitcoinmijnbouw.

De opbrengst die door 1 Th/s van mijnbouwmacht wordt geproduceerd is nu 1.16% tot $0.083 gedaald.

Ondanks deze daling van de inkomsten blijven alle nieuwe generatie mijnbouwmachines winstgevend, zelfs bij $0,05 kWh all-in hosting, met uitzondering van Bitmain’s oude generatie S9 SE, die de enige bitcoin ASIC is die onder de huidige conditie niet meer winstgevend is.

Als zodanig kunnen sommige mijnwerkers op korte termijn, als gevolg van de dalende inkomsten uit de mijnbouw, „zich wenden tot andere SHA256 netwerken die op zoek zijn naar hogere winsten“, volgens F2Pool.

Deze mijnwerkers zullen terugkomen op de Bitcoin Era wanneer ofwel de moeilijkheidsgraad daalt ofwel de relatieve prijs van de bitcoin, toeneemt.

De BTC-prijs is deze hele maand onder de $12.000 blijven steken, terwijl zowel de detailhandelaars als de instellingen zich blijven opstapelen – het aantal adressen met minder dan één BTC en die met meer dan 1000 BTC heeft nieuwe hoogtepunten van alle tijden geraakt.

Het goede voor de BTC-prijs is dat, terwijl de mensen meer BTC blijven kopen, de investeerders ook niet op zoek zijn naar winst, waarbij het saldo op de beurs nieuwe lokale dieptepunten bereikt.

In de bitcoin-mijnbouwruimte heeft een van de grootste mijnfaciliteiten, Energix, ondertussen aangekondigd dat het zijn bedrijf in het mijnvriendelijke land Kazachstan volgende maand zal openen. De mijnfaciliteit zal begin september haar 180 megawatt (MW) datacenter openen.

De faciliteit zal naar verwachting 4% bijdragen aan de wisselkoers van de bitcoin en zal zijn elektriciteit uit het Kazachstaanse net halen. De faciliteit, die 23 miljoen dollar kost om het te bouwen, zou de elektriciteit behandelen die nodig is om 180.000 huizen in de VS van stroom te voorzien.

Het land heeft een overvloed aan goedkope elektriciteit, wat het heeft geholpen om van de zesde naar de vierde plek in de wereld hasjtarief distributie te gaan.