Home - Blockchain - Hur kan Bitcoin-investerare dra nytta av nuvarande marknadsförhållanden?

Hur kan Bitcoin-investerare dra nytta av nuvarande marknadsförhållanden?

Posted on 9. Oktober 2020 in Blockchain

Bitcoin-marknaden tycktes konsolideras igen efter den trend som den senast bevittnade i juni-juli 2020. I allmänhet anser långsiktiga investerare tolkningen av marknaden som buller, men för derivathandlare kan det vara dags att vara uppmärksam. när kontrakt rullar och optionerna löper ut.

Chicago Mercantile Exchange var i nyheterna nyligen efter att Open Interest klättrade till en ATH på mer än 70 000 BTC på CME BTC Futures. Men Immediate Edge sedan dess har nämnda OI gått lägre och lägre, med samma snart att notera ett värde på under 40 000 BTC.

Även om en liknande handelssekvens sågs på Bitcoin-marknaden i juni-juli verkade det finnas färre öppna positioner än före breakout över 10 000 dollar. När handelsaktiviteterna sjunker verkar derivathandlare gå ut ur spelet eftersom de inte har kunnat vinna vinst på en tråkig marknad.

Även om det finns olika knep och affärer på en marknad har den nuvarande marknaden, beroende på deltagarnas förväntningar, svalnat och arbitragemöjligheterna har bara blivit mindre, vilket har bidragit till att premiumbönderna utnyttjar. Enligt Ecoinometrics insikt om den senaste rapporten om Commitment of Traders har de handlare som o ironiskt kortslutit Bitcoin Futures till $ 12 000 nu stängt positioner för att vinna vinst eftersom $ 10 000 har fastställts som en stark supportnivå i diagrammen.

I själva verket verkar smarta pengar dra nytta av på lång- och kortsidan, medan även privata investerare följer trenden.

Faktum är att CME Bitcoin Options-marknaden har bevittnat slutet på stora bull call-spreadar. Dessa stora satsningar involverade hundratals kontrakt med prismål 20% och 30% över pengarna. Men när marknaden tappade värmen började stora satsningar lämna marknaden utan att få betalt.

Den ovannämnda rapporten från Ecoinometrics konstaterade att

”Det finns fortfarande fyra samtal för varje 1 put. Du kan inte kalla det baisseartat. ”

Medan den övergripande känslan av Optionshandlare inte förutsåg en marknadskrasch, kan dessa trender förändras inom några minuter, särskilt eftersom osäkerhet har varit normen för kryptomarknaden ett tag nu. Ergo, den nuvarande marknaden kan vara tråkig för långsiktiga hodlers, men professionella investerare kan dra nytta av CME Futures and Options-marknaden för att tjäna pengar, särskilt om en majoritet av marknaden följer trenden.