Home - Bitcoin - Nord-Koreas stjålne Bitcoin Loot Move er ‚Bare tip of the Iceberg‘

Nord-Koreas stjålne Bitcoin Loot Move er ‚Bare tip of the Iceberg‘

Posted on 1. September 2020 in Bitcoin

Bitcoin Circuit har begynt å strømme ut av kontoene som amerikanske påtalemyndigheter sa tilhører nordkoreanske hackere – men en observatør i Sør sa at forsøk på å følge pengene kan føre til katastrofe for firmaer, offentlige organer og leverandører av finansielle tjenester.

Per blockchain-tracker Whale Alert, ble BTC 12 flyttet ut av en av de 280 krypto-lommebøkene som ble flagget av amerikanske påtalemyndigheter som tilhører det den påstår, er nordkoreanske hackere som har stjålet kryptoassets fra en rekke internasjonale mål

Ifølge Newsis hevder amerikansk statsadvokat at nordkoreanske hackere stjal 11 typer krytoasset til en verdi av 273 000 dollar fra en anonym virtuell valutaveksling i juli i fjor. Det sa også at i august 2019 stjal den useriøse staten tokser til USD 2,47 millioner fra en USA-basert kryptobørs.

Medieuttaket sa at Norden nå handler sine tokens på kinesiske OTC- handelsplattformer – uten mangel på brukere i Midt-Kongeriket.

Cho Du-hyun, en tidligere bedriftseier og en langsiktig Nord-Korea observatør basert i Sør-Korea, fortalte Cryptonews.com ,

“Det vi leser om er sannsynligvis toppen av isfjellet. Og det viser at nordkoreanerne vil henvende seg til kinesiske handelsmenn da de deler de samme politiske fiendene og har en felles sak, for å si det sånn. Men jeg er ikke sikker på at jeg vil være for mye oppmerksom på rapporter om dette – de fleste handler vil sannsynligvis bli helt uoppdaget av det internasjonale samfunnet. Det er så ofte forretninger mellom Kina og Nord-Korea. ”

Gina Kim, en sikkerhetsspesialist basert i Sør-Korea, snakket også til Crytponews.com og advarte om at det å prøve å jakte på stjålne midler var en „utakknemlig“ oppgave – og hevdet at amerikanske og sørkoreanske myndigheter ville være bedre å fokusere på forsvar. Spesielt som nylige rapporter fra den amerikanske hæren hevder at Norden har flere tusen nettoperatører i feltet – hvorav mange angivelig jobber utenlands i nasjoner inkludert Kina.

Kim sa

“Det nordkoreanerne gjør med sine hackede midler, burde egentlig ikke være problemet her – å plugge lekkasjer burde være. De siste Twitter-hackene har vist hvor enkelt det er å kjøre en massiv kryptosvindel ved å utnytte sårbarheter hos store teknologibedrifter. Kryptobørser, banker, regjeringer og lignende vil være bedre å gjøre systemene deres hakksikre enn å jage håndfuller av stjålet krypto fruktløst. „