Stablecoin RAI lanceert, een puur, gedecentraliseerd alternatief voor DeFi

De RAI stablecoin zal proberen stabiliteit te brengen in DeFi-markten met het langetermijndoel om een ​​stabiele wereldwijde reserve te worden die niet gebonden is aan de valuta van een land.

Nieuwe door Ethereum gesteunde stablecoin RAI hoopt de redder te zijn van de DeFi-sector door een echt gedecentraliseerd stablecoin-alternatief te bieden

Ontwikkeld door blockchain-startup Reflexer Labs , is RAI niet gekoppeld aan een fiatvaluta en wordt het monetaire beleid beheerd door een on-chain, autonome controller. Het is een afsplitsing van Maker’s DAI. RAI-medeoprichter Ameen Soleimani legde uit:

„RAI is een actief dat alleen wordt ondersteund door ETH, beheerst tot een minimum is beperkt en geprogrammeerd om zijn eigen prijsstabiliteit te handhaven zonder te hoeven koppelen aan een externe prijsreferentie zoals de USD.“

Soleimani gelooft dat RAI, dat hij ‚A Money God‘ noemde, een veel groter potentieel heeft dan alleen het verbeteren van de DeFi-sector, en voegt eraan toe:

“Onze ambities voor RAI zijn echter dieper – als RAI zijn doel binnen DeFi vervult en wereldwijde acceptatie begint te verdienen, zou het een haalbare oplossing kunnen blijken te zijn voor het Triffin Dilemma, en een geloofwaardige neutraliteit brengen in het bestuur van een stabiele wereldwijde reserve activa. “

Het Triffin-dilemma bestaat uit potentieel tegenstrijdige prikkels die ontstaan ​​wanneer een actief, zoals de USD, zowel als nationale valuta als voor internationale reserves dient.

Vandaag aangekondigd , is het actief gelanceerd op de Ethereum-blockchain en is het beschikbaar via Uniswap v2, met liquiditeitsminingpools die in de komende weken zullen worden aangekondigd. Voorafgaand aan een sterke liquiditeitspool gaf het team toe dat „de controller zwakker zal zijn dan normaal.“

Hoewel het stabiel is, is het niet gekoppeld aan de waarde van USD en in eerste instantie wordt de aflossingsprijs van RAI vastgesteld op $ 3,14. Een directe use-case in gedecentraliseerde financiën, of DeFi, voorspelt het team dat het een methode zal zijn om liquidatie door sterke prijsschommelingen voor Ethereum en andere cryptocurrencies te voorkomen.

Waarin verschilt RAI?

Stablecoins zoals Tether (USDT) zijn gecentraliseerd en gekoppeld aan Amerikaanse dollars, terwijl zelfs Maker’s DAI gecentraliseerde stablecoin USDC als onderpand accepteert. Dit maakt echte decentralisatie financiële acolieten betrokken, aangezien gecentraliseerde munten kunnen worden gecensureerd. RAI gebruikt alleen ETH als onderpand.

Het vermogen van RAI om ondanks schommelingen in de waarde van de ETH-steun een stabiele prijs te handhaven, draait om de PID-controller – een controlelusmechanisme dat lijkt op de cruise control van een auto.

Het actief heeft twee prijzen, een aflossingsprijs en een marktprijs. Wanneer de marktprijs afwijkt van de aflossingsprijs, wordt een rentetarief ingesteld voor degenen die Ethereum hebben ingezet om zich tegen de prijsbeweging te verzetten, waardoor gebruikers worden gestimuleerd om RAI terug te brengen naar de richtprijs.

Soleimani, die ook de CEO is van de cryptocam-site SpankChain, legde uit : “Het werkt als een soort lente: hoe verder de marktprijs van RAI afwijkt van de richtprijs, hoe krachtiger de rente en hoe groter de prikkel. om RAI weer in evenwicht te brengen. “

Soleimani voegde eraan toe dat de aflossingsprijs, ook wel de initiële richtprijs genoemd, er niet echt toe doet, want „RAI geeft alleen om relatieve stabiliteit.“

Tijdens de testfase die gedurende 2020 werd uitgevoerd, waarbij Proto RAI-tokens werden gebruikt, slaagde de prijs van het activum erin om een volatiliteitsniveau van 4% of lager te handhaven met een gemiddelde prijs van ongeveer $ 2. In dezelfde periode groeide de prijs van Ether met meer dan 250%.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.