Varför Bitcoin-priset förlorade bara $ 16K i en „typisk“ helgfall

Trots helgen har priset på Bitcoin sett volatilitet under de senaste 12 timmarna eftersom staplade försäljningsorder på 16 500 dollar sannolikt orsakade nedgången.

Priset på Bitcoin (BTC) har sett volatilitet under de senaste 12 timmarna. Den översta kryptovalutan föll från $ 16,400 till $ 15,750 inom några timmar och avvisade kraftigt efter att ha överträffat $ 16,000-motståndet tidigare i veckan.

Från och med den 14 november ligger det 20-dagars glidande genomsnittet av Bitcoin på det dagliga diagrammet på 14 600 dollar. På kort sikt, om en tillbakadragning inträffar förblir $ 14,6 000-nivån ett gynnsamt område för köpare.

En algoritmisk näringsidkare känd som “CryptoGainz” förklarade att den nuvarande marknadsstrukturen för Bitcoin sannolikt orsakade en försäljning. Näringsidkaren pekade på överflödet av försäljningsorder på $ 16,5 000 som inte avtog när BTC nådde $ 16 400.

Detta kan indikera att försäljningsorder på den nivån inte är falska order. Därför kan det visa att säljare verkligen försöker ta vinst på BTC till cirka 16 500 dollar.

Varför $ 16,5 000 är ett problem för Bitcoin på kort sikt

När handlare eller bots försöker förfalska Bitcoin-marknaden placerar de falska order på viktiga support- eller motståndsnivåer.

Till exempel, om handlare placerar stora falska order nära en motståndsnivå, finns det en chans att köpare inte skulle trycka igenom motståndet. Följaktligen kan förfalskning användas för att artificiellt pumpa upp eller begränsa marknadens fart.

„Frågar“ eller säljer order över $ 16 500 har inte försvunnit under det senaste BTC-rallyet. Med tanke på detta är sannolikheten att $ 16,5 000 skulle fungera som en tung motståndsnivå på kort sikt fortfarande hög.

När BTC svävade runt 16 200 dollar innan Bitcoin-prisfallet inträffade förklarade den pseudonyma handlaren:

”Jag skulle inte säga att vi kommer att neka, men vid denna tidpunkt inser smarta egna enheter med mycket kapital och immateriell egendom av viss natur att 16,5k frågar har vilat där länge och inte verkar lyfta med pris mycket nära där. ”

Näringsidkaren noterade att algoritmer kunde gå till „jakt“ på långa kontrakt om det är lönsamt att göra det. Baserat på den snabba nedgången av BTC under en kort period är det troligtvis det som hände när BTC sjönk till under 15 800 $. Handlaren tillade:

„Det vill säga, om det finns en algoritm som lönsamt kan dumpa priset och spola längs, är förutsättningarna för dess användning möjligen konstruerade på ett sätt för att extrahera den maximala vinsten. tl; dr – så snart det är lönsamt att jaga längtar blir dina stopp tagna. ”

Var BTC-priset kan gå nästa

Utsikterna för Bitcoin bland handlare och analytiker är fortfarande blandade. Vissa handlare säger att en djup återgång till $ 12.000 till $ 13.000 är oundviklig, om inte hälsosam, under denna tjurkörning.

Cantering Clark, en Bitcoin-näringsidkare, sa att en omprövning på 13 000 $ kunde uppstå trots den starka kraften i BTC. Han skrev:

”Jag älskar att bli högljudd med alla andra när det inte pumpar, men jag håller på att säkra väskan och spelar på kort sikt just nu. Jag känner att vi blir heta, jag tror att marknaden orsakar mest smärta ner snarare än upp. Spotspelare får inte en lätt åktur. ”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.